Artiklar inför eHälsodagen

Inför årets Nationella eHälsodag den 6 oktober publicerar vi ett antal artiklar där vi berättar om konferensprogrammet och där vi låter olika intressanta personer inom nationell e-hälsa komma till tals.

Konferencier Anette Falkenroth tror på nystart
– Jag uppskattar regeringens närvaro vid Nationella eHälsodagen. Min förhoppning är att konferensen blir en nystart för det nationella e-hälsoarbetet.
Det säger Nationella eHälsodagens konferencier Anette Falkenroth, läkare och medicinsk informationsdirektör på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.
Läs mer...

Gabriel Wikström vill satsa på ändamålsenliga it-stöd
Ändamålsenliga it-stöd för både professioner och patienter är en förutsättning för att vi ska uppnå en mer effektiv och jämlik vård. Det är därför som e-hälsa är ett av de områden som regeringen prioriterar.” Det säger Gabriel Wikström, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister, med anledning av den Nationella eHälsodagen.
Läs mer...

E-hälsoaktörernas förslag på intressanta aktiviteter
– Sex inblandade e-hälsoaktörer botaniserar i årets konferensprogram.  Här kan du ta del av deras förslag på intressanta aktiviteter.
Läs mer...

Välkommen att boka din plats
Nu har anmälningsfunktionen öppnat! Välkommen att boka din plats på Sveriges största arena för nationell e-hälsa i samverkan. Konferensen äger rum den 6 oktober på Münchenbryggeriet i Stockholm.
Läs mer...

eHälsomyndigheten vill höja tempot
– Ett fungerande e-hälsokansli, en ny nationell e-hälsostrategi och ett tydliggörande av vem som gör vad på det nationella e-hälsoområdet. Det var några av de önskemål som Torsten Håkansta, generaldirektör på eHälsomyndigheten, framförde vid den Nationella eHälsodagen 2014. Vad har hänt sedan dess? Hur långt har arbetet kommit?
Vi har intervjuat Torsten Håkansta för att få en uppdatering. I artikeln kan du också läsa om hans syn på förslaget om en nationell samverkansorganisation och när det personliga hälsokontot kommer att lanseras.
Läs mer...

Gabriel Wikström inviger årets konferens
– Tisdagen den 6 oktober arrangeras årets upplaga av den Nationella eHälsodagen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Besökarna utlovas en intensiv dag – med högaktuella seminarier och debatter. Konferensen invigs av Gabriel Wikström, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister.
Läs mer...